16 april, 2020

Van kamer naar suite: slaapkamertrends voor hotels & B&B’s
Of je nu een interieurarchitect bent of een B&B-eigenaar, een slaapkamer of bed moet jouw klanten of gasten verrassen. Dat is het wow-gevoel dat we samen met jou willen bereiken. We spotten in deze blogpost 6 slaapkamertrends voor 2020. Laat je dus gewoon inspireren of verrassen!

Slaapkamertrend #1: Hogere en dunnere hoofdborden voor het bed

Er is geen twijfel mogelijk, hoofdborden maken het verschil voor een slaapkamer. Het hoofdbord valt meteen op als je de slaapkamer binnenwandelt en kan dus een super stijlvol item zijn.We krijgen vaker en vaker de vraag om hogere en dunnere hoofdborden te maken. Voor ons is dit geen enkel probleem! We maken de hoofdborden zelf in ons atelier. De mogelijkheden zijn dus volledig aanpasbaar aan je ontwerp of idee.PS: Uniek stofje in gedachten of een speciaal patroon dat je wil gebruiken voor het hoofdbord? Wij denken met je mee. We zoeken samen de juiste oplossing.

Slaapkamertrend #2: Hogere boxsprings en bedden

De hoogte van bedpoten heeft als eerste invloed op de totale hoogte van een boxspring of bed. Bedpoten gaan standaard vaak van 5 cm hoog tot 18 cm hoog. We zien nu de tendens dat er eerder voor hogere poten wordt gekozen en dunnere boxen. Hierbij kijken we heel slaapkritisch mee als het ontwerp dit vraagt. Naast bedpoten, zijn het onderstel, de matras en de topper andere factoren die de bedhoogte mee bepalen. We onderzoeken steeds het slaapprofiel van je gasten en adviseren dan over minimum of maximum hoogte!

Slaapkamertrend #3: Creatief opbergruimte creëren in bedden

Opbergruimte is altijd handig, of je nu een slaapkamer voor een hotel of voor een B&B vormgeeft. Kasten zijn dan de meest gekozen oplossing. Terecht? Deels, zonder kasten wordt het namelijk moeilijk om kledij op te bergen.
Maar de aanvullende opbergruimte wordt alsmaar belangrijker en creatiever. Dit merken we uit de projectvragen die we krijgen van interieurarchitecten. We spelen hier op in door bv. lades te verwerken in onze op maat gemaakte bedden. Anders verloren ruimte wordt nu efficiënt benut!

Slaapkamertrend #4: Meer luxe en unieke accessoires in de slaapkamer

De slaapkamer is niet alleen maar een vertrek om te slapen. Het is een belevenisruimte geworden voor de gast. De ervaring van de gast staat centraal in je hotel of B&B. Om die ervaring en setting te creëren wordt meer en meer beroep gedaan op slaapkameraccessoires op maat.

In de ontwerpen van onze klanten vertalen we dit vaak samen in unieke stukken zoals poefs, sierkussens, nachtkastjes of bedbanken. Deze maken we dan in de stijl van je kamerthema zodat het geheel nog meer straalt.

Slaapkamertrend #5: Warme kleurtinten is trendy

Van strak en modern tot warm en klassiek. Het zijn trends die wel eens komen en gaan. Het laatste half jaar zien we meer ontwerpen met warme pasteltinten, amberkleurige tinten en beige tinten voor de slaapkamer.

Dit wil zeker niet zeggen dat de eerder strakke en hardere kleuren verdwenen zijn! Veel is afhankelijk van het totaalconcept dat je als maker in je hoofd hebt.

Slaapkamertrend #6: Slaapadvies en een mooi bed

De slaapkwaliteit van je gasten of bezoekers is heilig. Je kan een luxueus en mooi bed laten maken, maar als de gasten iedere nacht wakker liggen valt de ervaring met de kamer tegen. Het valt ons op dat er veel meer vraag is naar slaapadvies vanuit hospitality en architectenbureaus.

Onze interieur- en slaapexperts hebben ondertussen meer dan 25 jaar ervaring met het geven van slaapadvies en het maken van mooie bedden op maat. Ons doel daarbij is duidelijk! De slaapkamer moet een streling voor het oog zijn en het bed een zegen voor de rug van je gast.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Van slaapadvies tot bedden op maat. Wij denken mee met jouw project! Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.